...Chili con carne till middag: (4 portioner)
400 g nötfärs max 10%
400 g kidnyebönor
2 tsk olivolja
1 dl hackad lök
1 msk vitlök
1-3 tsk röd chili, hackad
1 msk tomatpure
1 msk mald kummin
2 msk paprikapulver
1 lagerblad
salt och svartpeppar
4 dl krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
6 dl kokt ris
2 dl gräddfil
Skölj bönorna och låt de rinna av i ett durkslag.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Bryn färs, lök, vitlök
och chili tills färsen är färdigstekt. . Tillsätt tomatpurè och kryddor och låt det puttra en stund under omrörning. Slå i krossad tomat och buljong. Låt det puttra sakta i ca 5 minuter, tillsätt
bönorna och koka ytterligare 5 min. Smaka av och servera med ris och gräddfil.
Underbart ljuvligt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar