Äppelmuffins med pinjenötter
75 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mellanmjölk
1 äpple
kanel
50 g pinjenötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa socker och ägg,
vitt och pösigt. Tillsätt smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Tillsätt i omgångar vetemjölsblandningen och mjölken till äggsmeten.
Rör till en smidig smet. Kärna ur och tärna äpplet (eventuellt skala).
Vänd ner det mesta i smeten, spara lite till garnering.
Fyll muffinsformarna till 3/4 och strö resterande äpple över. Pudra över kanel
och fördela pinjenötterna ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar